Legmagasabb tudás a legkedvezőbb áron!
Riasztó, nyomkövető, indításgátló, telefonos applikáció
78.000 Ft-os bevezető ár!
Havidíjmentes, kulcsnélküli autóriasztó
Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelő neve elérhetőségei

Az adatkezelő megnevezése: Sándor Zsuzsanna EV

Az adatkezelő levelezési címe: 2141 Csömör Vadkerti Zsigmond u. 32.

Az adatkezelő e-mail címe: info@makiriaszto.hu

Az adatkezelő telefonszáma: +36707550255

Adatkezelő biztos: Sándor Zsuzsanna

Honlap: http://www.makiriaszto.hu

 

A honlapon végzett adatkezelések jogszabályi háttere, jogalapja, célja, a kezelt

személyes adatok köre, valamint az adatkezelés időtartama

A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás

 

Mi az a cookie?

Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie

betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el

azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és

közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a

látogatóinkról. A cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat, és nem

alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k (sütik) gyakran olyan egyéni

azonosítót tartalmaznak - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze

tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre

tárolásra kerül számítógépén.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások,

valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló

2001. évi CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1)

bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

A működéshez szigorúan szükséges cookie-k:

Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal

alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz

elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére

korlátozódik.

A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k:

Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy

mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a

cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános,

névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének

javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére

korlátozódik.

Google Adwords cookie Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookieazonosítója

hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID

cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható

hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze

az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel

való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords

konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb

konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy

egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések

kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok

teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett

hirdetések megjelenítésének elkerülése.

Google Analytics cookie:

A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és

alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről.

A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a

weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná

a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie.

A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az

előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy

relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google

Keresésben) és szerte az interneten.

Remarketing cookiek-k: A korábbi látogatók vagy felhasználók számára a Google Display

Hálózaton található egyéb webhelyeken való böngészés, illetve termékeivel vagy

szolgáltatásaival kapcsolatos kifejezések keresésekor jelenhetnek meg

Munkamenet cookie:

Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják,

élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

Mobil verzió, design cookie:

Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes nézetre. Élettartama 365 nap.

Cookie elfogadás cookie:

Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem

lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi

linkeken találhat:

Internet Explorer:

http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

Firefox:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-yourcomputer

Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok

A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat.

Tájékoztatjuk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés

csak abban az esetben valósul meg, ha Ön él valamelyik említett jogával.

Amennyiben a webshopon keresztül Ön nem vásárol, csak látogatója a webshopnak, akkor a

marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Önre, amennyiben marketing célú

hozzájárulást ad számunkra.

 

A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben:

Kapcsolatfelvétel

Ha például emailbe, vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely termékkel kapcsolatban. Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból.

Kezelt adatok

Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok. Név, cím, emailcím, telefonszám, számlázási név, cím, telefonszám,adószám, szállítási(kapcsolattartó) név, cím, telefonszám

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára.

[Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

Vásárlás a weboldalon

A vásárlás során megadott adatok tárolásával tudja az Adatkezelő rendelkezésére bocsátani a terméket.

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a

megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját, átvétel módját kezeli.

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára

[Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

A rendelés feldolgozása

A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési

tevékenységek.

Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, számlázási címét a megvásárolt termék jellemzőit, a megrendelés számát értékét és a vásárlás időpontját, átvétel módját  kezeli.

Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok

megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja

A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

 

A számla kiállítása

Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli

bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2)

bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és

közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

Kezelt adatok

Név, cím, emailcím, adószám, telefonszám

Az adatkezelés időtartama

A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8

évig meg kell őrizni.

Az adatkezelés jogalapja

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla

kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése

alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

 

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik.

Kezelt adatok

Szállítási név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.

Az adatkezelés jogalapja

Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].

 

Garanciális ügyintézés

Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben

Ön garanciális ügyintézés kért, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

Kezelt adatok

Vásárló neve, telefonszáma, email címe, a panasz tartalma.

Az adatkezelés időtartama

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja

Az, hogy hozzánk fordul-e garanciális ügyintézés esetén az Ön önkéntes döntése, azonban

ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése

alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont

szerinti adatkezelés]

 

Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik.

Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

Kezelt adatok

Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.

Az adatkezelés időtartama

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja

Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a

fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig

köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti

adatkezelés].

 

A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok

A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer

eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság

érdekében.

Kezelt adatok

A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.

Az adatkezelés időtartama

A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás

időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

Az adatkezelés jogalapja

A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés

c) pont szerinti adatkezelés]

 

Marketing célú adatkezelések

A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő

számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

A személyre szabott reklámok küldésével és megjelenítésével kapcsolatos adatkezelés

Regisztráció a weboldalon

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást

tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni). A

regisztráció a szerződéskötésnek nem feltétele

Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a

megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli.

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára

[Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

A személyre szabott reklámok küldésével és megjelenítésével kapcsolatos adatkezelés

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes, külön hozzájárulása, amit az adat felvétel során ad meg az Adatkezelő

számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

Remarketing

Az adatkezelés mint remarketing tevékenység cookie-k segítségével valósul meg.

Kezelt adatok

A cookie tájékoztatóban meghatározott cookiek által kezelt adatok.

Az adatkezelés időtartama

Az adott cookie adattárolási idötartama, bővebb információ elérhető itt:

Google általános cookie tájékoztató: https://www.google.com/policies/technologies/types/

Google Analitycs tájékoztató:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookieusage?

hl=hu

Facebook tájékoztató:

https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára

[Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés].

 

Nyereményjáték

Az adatkezelési folyamat a nyereményjáték lebonyolítása érdekében történik.

Kezelt adatok

Név, email cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

Az adatok a nyereményjáték lezárását követően törlésre kerülnek, kivéve a nyertes adatai,

amelyeket a számvitelről szóló törvény alapján 8 évig köteles az Adatkezelő megőrizni.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára.

[Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

 

További adatkezelések

Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatatást

nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja,

az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli

adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az

Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen

személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról

kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

 

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről

 

Az áruszállítással, átvétellel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

 

Az adatfeldolgozó megnevezése: Htech- Auto Kft

Az adatfeldolgozó székhelye: 1162 Budapest Csömöri út 203.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36205912291

Az adatfeldolgozó e-mail címe: gabor@htechauto.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a

megrendelt áru átadásában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a

telefonszámát a megrendelt áru átvételének időtartamáig kezelheti, ezt követően

haladéktalanul törli.

 

Az adatfeldolgozó megnevezése:

Az adatfeldolgozó székhelye:

Az adatfeldolgozó telefonszáma:

Az adatfeldolgozó e-mail címe:

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a

megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a

telefonszámát a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezelheti, ezt követően

haladéktalanul törli.

 

Hírlevél küldéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

Hírlevél küldő rendszert üzemeltető cég neve:

Hírlevél küldő rendszert üzemeltető cég székhelye:

Hírlevél küldő rendszert üzemeltető cég telefonszáma:

Hírlevél küldő rendszert üzemeltető cég e-mail címe:

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek

kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mailcímét a hírlevél

küldéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.

 

Könyveléssel kapcsolatos adatkezelés

Az adatfeldolgozó megnevezése:.Könyvelő adatai                 

Az adatfeldolgozó székhelye:

Az adatfeldolgozó telefonszáma:

Az adatfeldolgozó e-mail címe:

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a

számviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és

címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének

megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.

 

Az adatkezelés során Önt megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

  • a hozzájárulás visszavonásának joga
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való
  • hozzáférés
  • helyesbítéshez való jog
  • adatkezelés korlátozása,
  • törléshez való jog
  • tiltakozáshoz való jog
  • hordozhatósághoz való jog.

Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az

Adatkezelőnek Önnel szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében

személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat,

amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában

elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a

panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben Ön vásárlónk volt és

panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az

azonosításhoz kérjük adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint

vásárlót is be tudjuk azonosítani.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg

Adatkezelő.

 

A hozzájárulás visszavonásának joga

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a

megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük azonban vegye figyelembe, hogy a még

nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem

tudjuk Ön felé teljesíteni a kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli

előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből,

valamint ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos

jogos érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.

 

A személyes adatokhoz való hozzáférés

Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy

személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van,

jogosult arra, hogy:

 a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:

  • az adatkezelés céljai;
  • az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;
  • információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve

amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;

  • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem

lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;

  • az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó

személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és

jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes

adatok kezelése ellen;

  • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
  • ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden

elérhető információ;

  • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve

a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott

logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés

milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére

irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést

számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását

követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat.

Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a

felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és

ellenőrizni.

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az

adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

 

Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó

pontatlan személyes adatokat.

 

Adatkezelés korlátozásához való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak

valamelyike teljesül:

 Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az

időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes

adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a

korlátozásra;

 az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból (például

azért mert az Ön számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért

nem az adatok törlését kéri, hanem ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

 az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés

céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy

védelméhez; vagy

 Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az

adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos

indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést

korlátozni kell.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak

az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy

védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az

Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás

feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztatja Önt.

 

Törléshez - elfeledtetéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó

személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

 a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő

gyűjtötte vagy más módon kezelte;

Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező

jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,

 a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján

megállapítást nyert,

 a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban

előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt

személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia

és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az észszerűen elvárható

lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az

adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra

mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

 a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása

céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy

tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében

megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve

közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása

keretében végzett feladat végrehajtása céljából;

jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha

Adatkezelőnek Ön felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói,

adatkezelési panasz intézése van folyamatban).

 

Tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon

személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a

személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést

olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön

érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez,

érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra,

hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése

ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha

Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen,

akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

 

Hordozhatósághoz való jog

Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön

önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje Adatkezelőtől, hogy az Ön

által az Adatkezelő részére megadott adatokat megkapja, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy

csv formátumban bocsát az Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor

kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára

továbbítsa.

 

Automatizált döntéshozatal

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen

alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Önre nézve joghatással járna vagy

Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Ezekben az esetekben Adatkezelő köteles

megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek

védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről

emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson

be.

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:

Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében

szükséges;

meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi

lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét

szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.

 

Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés

Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett

jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25.

napjával megszűnt.

 

Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében,

hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás,

nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és

sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás

ellen.

az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak

érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor

az Ön személyes adataival dolgoznak.

 

Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó

törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes

adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság

Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 9-11., e-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések

megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az

Adatkezelővel szemben polgári pert indíthat bíróság előtt.

 

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és

jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő

használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő

célból további adatkezelést kíván végezni a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt

az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az

időtartam meghatározásának szempontjairól; azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének

korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes

adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton

alapuló adatkezelés esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;

hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor

visszavonhatja,a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;

arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses

kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az Ön

köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges

következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;

az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a

profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és

arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen

jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja

hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia.

A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési

információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a

továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.